Mardin'e geri dönme hazırlığındaki aile depremde 6 çocuğu hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mardin'e geri dönme hazırlığındaki aile depremde 6 çocuğu hayatını kaybetti
GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremin yankıları 6. gününde devam ederken bir yandan acı hikayeler gelmeyi sürdürüyor. Hatay'da memleketlerdeki Mardin’e geri dönme hazırlığındaki bir aile depreme yakalandı. Ailenin 6 çocuğu hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkımlara neden olan depremlerde Hatay’da ikamet eden Mardinli 8 kişilik Hasar ailesinin 6 çocuğu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremde 6 çocuğunu kaybeden babanın, memleketine geri dönmek için ev bulmak amacıyla Mardin’de bulunduğu öğrenildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da bulunan Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesinden Hasar ailesi, enkaz altında kaldı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, enkazda Mehmet (24), Seher (22), Özkan (21), Ahmet (15), Berat (13) ve Miray Hasar (7) cenazelerine ulaşırken anne Selma Hasar yaralı olarak çıkardı. Anne Selma Hasar Adana’ya kaldırılarak tedavi altına alındı.
Depremde 6 çocuğunu kaybeden acılı baba Abdurrahman Hasar’ın depremden 2 gün önce memlekete geri dönmek için Kabala

Mahallesinde ev bulmak amacıyla Mardin’e bulunduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden 6 kardeşin cenazeleri Kabala Mahallesi aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin 6. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 21 bin 43'e ulaştı. 80 bin 97 kişi de kurtarıldı. Depremden etkilenen illerden 92 bin 697 afetzede tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...