Bahoz Erdal öldürüldü mü?

Bahoz Erdal öldürüldü mü?

GÜNDEM Haberleri

IŞİD, PKK'nın Suriye kökenli elebaşısı Bahoz Erdal'ı öldürdüğünü öne sürdü. IŞİD saldırısında Bahoz'un yüzünün parçalandığı da iddia edildi.

Bu arada IŞİD'e yakın kaynaklar Kuzey Irak'tan YPG'ye moral vermek için Kobani'ye giden PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal'ın öldürüldüğünü iddia etti. nbsp;Şehrin Özgürlük Meydanında?incelemelerde bulunurken yapılan saldırıda Bahoz?Erdal?kod?adlı Fehman Hüseyin'in yüzünün parçalanarak öldüğü öne sürüldü. PKK'dan bir açıklama yapılmadı. nbsp;


Bahoz Erdal açıklaması
PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal'ın IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası bir anda Ankara kulislerini de hareketlendirdi.
İstihbarat birimleri, Suriye'deki yerel kaynaklarından iddianın doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Yetkililer iddiayla ilgili istihbarat toplama çalışmalarının devam ettiğini, ancak bu iddiayı doğrulayan bir bilginin olmadığını belirttiler. Askeri kaynaklar da benzer değerlendirmeyi yaparak "İddia ile ilgili bir bilgi yok" dediler.

Bahoz Erdal kimdir?
Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...