Bahçeli 'yüzde 60' formülünü reddetti

Bahçeli 'yüzde 60' formülünü reddetti

GÜNDEM Haberleri

Koalisyonun kilit partilerinden MHP, CHP'nin 'muhalefetin koalisyonu' teklifine kapıyı kapattı.

Damla Peker ANKARA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün açıkça MHP ve HDP'yi koalisyona çağırmasının ardından gözler MHP'ye çevrildi. MHP kurmaylarından ise Kılıçdaroğlu gibi 'ilkelerle' cevap geldi. İlk değerlendirmelerde çözüm sürecinin bitirilmesi konusunda taviz verilmeyeceği ve HDP ile kesinlikle yan yana gelinmeyeceği yinelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini geri çeviren MHP, AK Parti'den gelecek muhtemel teklifler için hükümeti kurma görevi alacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebini bekliyor.
Partiden ayrıca, olası bir koalisyon için belirlediği kırmızı çizgilerini de içeren beyanname şartı geldi. Çözüm sürecinin kalkması, 17 -25 Aralık sürecinin yeniden ele alınmasını içeren şartlarının ardından, MHP seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin de yerine getirilmesini istiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...