Ayşenur Arslan serbest bırakıldı: Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ayşenur Arslan serbest bırakıldı: Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ankara'da gerçekleştirilen terör eylemi sonrası yaptığı skandal açıklamalar sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlattı. Gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Arslan'ın ifadesi de ortaya çıktı.

Ankara'daki hain saldırının ardından skandal sözlere imza atan gazeteci Ayşenur Arslan'ın ifadesi ortaya çıktı.

TBMM'nin açılışı günü İçişleri Bakanlığı önünde terör örgütleri bombalı saldırı girişiminde bulunmuş, teröristlerden biri kendini patlatırken, diğeri güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmişti.

Halk TV'de yayın yapan Ayşenur Arslan, hain saldırıyla ilgili skandal ifadeler kullanmıştı. Hain saldırıyla ilgili konuşan Arslan, bombalı aracı patlatmak varken teröristin kendini patlatmasına anlam veremediğini dile getirdi.

Ayşenur Arslan serbest bırakıldı: Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Ayşenur Arslan'ın skandal ifadelerinin ardından harekete geçildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı.

SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan'ın katıldığı televizyon programında Ankara'daki terör saldırısına ilişkin sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın katıldığı televizyon programında, 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan şüpheli Arslan'ın Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Şüphelinin ifadesinde, "Sözlerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Cümlelerim, gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu idi, görevine yeni başlayan İçişleri Bakanı’nın son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi ben de hasıl oldu. Zira son zamanlarda uyuşturucu tacirlerine ve çıkar amaçlı suç örgütlerine gerçekleştirilen çok sayıda operasyon oldu.

Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek acaba bir takım suç odakları benzetme yaparak emniyet teşkilatına ve İçişleri Bakanlığı’na sindirme maksatlı mesaj veriyor olabilirler diye düşündüm. Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğu gibi burada da lanetliyorum.

Yukarıda söz ettiğim gibi güvenlik bürokrasisinin son zamanlarda başarılı şekilde sürdürdüğü politikasına yönelik bir takım güçlerin terör örgütü kılığına bürünerek mesaj vermiş olabileceği ihtimalini sorgulamak istedim. Tekrar etmem gerekirse sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...