Avukatlık büroları apartman dışına

Avukatlık büroları apartman dışına

GÜNDEM Haberleri

Yasa, 25 Şubat'a kadar değişmezse avukatlık ve hukuk büroları mesken olarak görünen yerlerde faaliyet gösteremeyecek. Türkiye Barolar Birliği, hem Adalet Bakanlığı hem de TBMM nezdinde kanun değişikliği için girişimlerde bulundu.

nbsp;Avukatları "25 Şubat" sendromu sardı. Eğer Avukatlık Kanunu'nda bu tarihe kadar bir düzenleme yapılmazsa mesken nitelikli binalarda avukatlık ve hukuk büroları faaliyetlerine devam edemeyecek. 2 yıl önce Kat Mülkiyeti Kanunu'na eklenen bir ibareyle avukatlık büroları için iki yıl süre tanınmıştı. Bu süre 25 Şubat 2013 tarihinde doluyor.
Apartmanlardaki avukatlık bürolarına yol göründü. Meskenler bulunan avukatlık ve hukuk bürolarının faaliyetlerine devam edebilmesi için Avukatlık Kanunu'nda yapılacak düzenleme konusunda tanınan iki yıllık sürenin sonuna geliniyor. Kat mülkiyetine tabi yapılarda mesken nitelikli bağımsız bölümlerin yoğun şekilde avukatlı bürosu olarak kullanılması nedeniyle harekete geçen Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı ve TBMM nezdinde girişimlerde bulundu. Avukatlık bürolarının faaliyetine devam edebilmesi için bulunan geçici çözümün 25 Şubat tarihinde dolacak olması nedeniyle bir kanun teklifi taslağı da hazırlayan Barolar Birliği, Avukatlık Kanunu'na şu ibarenin eklenmesini istedi: "Belediye hudutları içinde bulunan Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi gayrimenkuller bünyesinde, mesken nitelikli bağımsız bölümlerde de avukatlık büroları ve hukuk büroları kurularak faaliyet gösterebilir."

"MESKEN SAHİPLERİNİ RAHATSIZ ETMEZ"
Türkiye Barolar Birliği'nin hazırladığı değişiklik önerisi şöyle gerekçelendirildi: "Ülkemizde avukatlık faaliyetlerinin özel bu iş için tasarlanmış iş merkezleri ve ofislerin yok denecek kadar az bulunmasının tabi sonucu olarak, sağlıklı avukatlık faaliyetlerinin yürütülebilmesi için, kat mülkiyetine tabi yapılarda mesken nitelikli bağımsız bölümler, yoğun şekilde avukatlık bürosu olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımın aynı binada bulunan diğer bağımsız bölüm mesken sahiplerini rahatsız eden bir faaliyeti de bulunmamaktadır. Geçici çözümün iki yıllık süresi 25 Şubat 2013 tarihinde dolacağından yargıyı ve avukatlık camiasını gereksiz olarak rahatsız edecek olayların yaşanmasına ve fırsatçıların suiyiniyetli girişimlerine imkan verilmemesi nbsp;yönünden soruna kalıcı çözüm yaratmak üzere Avukatlık Kanunu'nun 43. Maddesi 1. Fıkrasına önerilen metnin eklenmesine yönelik kanun değişikliği yapılması ihtiyacı doğmuştur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...