Askere izinsiz yurt dışında kalma vizesi

Düzenleyen:
Askere izinsiz yurt dışında kalma vizesi

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi, izni olmadan 3 günden fazla yurt dışında kaldığı için kaçmış sayılan askerlerin 1 yıldan 5 yıla kadar yargılandığı hükmü iptal etti.

Ebru Karatosun ANKARA

KHK’larla kapatılan Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanlığı Askerî Mahkemesi, askerin izni olmadan yurt dışında 3 günden fazla kaldığı için kaçmış sayıldığı gerekçesiyle açılan kamu davasında, itiraz konusu kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu kanısına vararak Yüksek Mahkeme’ye bulunmuştu. İlk incelemesini şubatta yapan AYM konuya ilişkin kararını verdi. Resmi Gazete’de yayınlanan Yüksek Mahkeme kararına göre söz konusu mevzuatın “Aşağıda yazılı fiilleri işleyen asker kişiler, yabancı ülkeye kaçmış sayılarak 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar” ile “Herhangi bir sebeple izinli olsa dahi, yabancı ülkeye gitme müsaadesi bulunmaksızın ülke sınırları dışında 3 günü geçirenler” şeklindeki kısımlarını iptal etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...