As kendini yaver!

Düzenleyen:
As kendini yaver!

GÜNDEM Haberleri

FETÖ darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan 1’i firari 37 darbeci askerin yargılandığı davanın 12’nci celsesi dün yapıldı.

Sanıklar, sabah saatlerinde yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde davanın görüldüğü salona getirildi. Salonun önünde ellerinde Erdoğan’ın fotoğrafı ve bayraklarla toplanan kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı ve Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu darbecilere tepki gösterdi. Protestocular, sanıklara ‘idam ipi’ ve yumurta fırlattı. Kalabalıktan bazı kişilerin bariyerleri asıp, sanıklara saldırmaya kalkışınca polis engel oldu.
Davada sanık avukatlarının “Salon çevresinde güvenlik zafiyeti var. Bilinçli olarak sanıklar halkın içinden geçiriliyor” demeleri üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Güvenlik konusunda gerekli yerlere yazı yazacağız” dedi. Bunun üzerine suikast timi lideri Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ise “Güvenlik konusunda kaygılarımızı ne zaman dikkate alacaksınız. Kimsenin bize gül atmasını, kırmızı halı sermesini beklemiyoruz. Yaşanan olaylar artık şiddet ve hakarete ulaştı. Ben ne dediğimi biliyorum ve suçumu kabul ediyorum. Ama FETÖ’cü değilim” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...