84 kişi hakkında gözaltı kararı

Düzenleyen:
84 kişi hakkında gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri

Soruşturma kapsamında 4 ilde 86 adrese eş zamanlı baskın yapıldı

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Başsavcılığı’nca Türkiye’nin savunma devi olan ASELSAN’da görev yapan ya da daha önce görevden uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 84 kişi hakkında FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe tarafından yürütülen ASELSAN soruşturmasında dün düğmeye basıldı. Ankara başta olmak üzere İstanbul, Samsun ve Tekirdağ’da önceden tespit edilen 86 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Ankara’da 44, İstanbul ve Samsun’da birer olmak üzere 46 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden yaklaşık 30’unun halen kurumda görev yaptığı, diğerlerinin de açığa alınan veyahut ilişiği kesilen eski personel olduğu kaydedildi.
26’SI BYLOCK KULLANICISI
Soruşturma kapsamında aralarında mühendis ve uzmanlarında olduğu şüphelilerden 26’sının örgütün haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Şüphelilerin birbirleriyle HTS irtibatlarının bulunduğu da öğrenildi. Şüphelilerin örgüt toplantılarına katıldıkları ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in örgütün bankası Bank Asya’yı  ‘kurtarma çağrısı’ üzerine bankaya para yatırdıkları da tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerden örgüt bağlantılarına dair önemli bilgiler verdikleri belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...