Antalya'da alarma geçildi! 3 ilçede eğitime yağış engeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Antalya'da alarma geçildi! 3 ilçede eğitime yağış engeli

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da meydana gelen sel felaketinin ardından meteoroloji bölgede alarm verdi. Hem turuncu hem de sarı uyarı geçilen Antalya’da Manavgat, İbradı ve Serik ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.

Meteoroloji doğusunda beklenen kuvvetli yağış nedeniyle uyarı yaptı. Antalya’da sel felaketi ağır hasara neden oldu. Valilik Manavgat, Serik ve İbradı ilçelerinde eğitime çarşamba günü ara verildiğini açıkladı.Antalya Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, "Manavgat, Serik ve İbradı ilçelerimizde beklenen şiddetli sağanak yağıştan dolayı resmi ve özel her kademedeki okullarımızda, 14.12.2022 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir" denildi.

https://twitter.com/antalyamem07/status/1602662275206217730

BATI’DA SARI DOĞU’DA TURUNCU UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin Bugün akşam saatlerinden itibaren Kaş, Finike, Kumluca ve Kemer'de "sarı" kodlu yağış,doğu bölgesindeki Manavgat, Serik ve İbradı ilçelerinde de yarın için "turuncu" kodlu kuvvetli yağış beklendiğini belirtti. Gültekin, "Merkez ile batı ilçelerde metrekareye 20 ila 50 kilogram, doğu ilçelerinde ise metrekareye 50 ila 100 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Ayrıca doğu ilçelerinde yağışlarla yer yer fırtınaya dönüşebilecek kuvvetli rüzgar da görülecek." dedi. Turuncu kodlu uyarının ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Gültekin, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

YARIN AKŞAM ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Kuvvetli yağışların yarın akşamdan itibaren etkisini kaybedeceğini ve perşembe ile cuma günü hafif şekilde devam edeceğini dile getiren Gültekin, yağışlı havanın cuma akşamından itibaren kenti terk edeceğini bildirdi.
Gültekin, gelecek hafta ise kentte açık az bulutlu havanın hakim olacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...