Ali Taha Koç: E-Devlet’in teknik olarak hack’lenmesi mümkün değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ali Taha Koç: E-Devlet’in teknik olarak hack’lenmesi mümkün değil

Gündem Haberleri

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "e-Devlet hacklendi" gibi haberlerin doğru olmadığını, e-Devlet’in hacklenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinden sağlanan 200 milyon TL ile yönettikleri e-Devlet kapısı sayesinde 35 milyar TL tasarruf sağladıklarını kaydetti. E-Devlet’in kullanıcı sayısının 63 milyona ulaştığını belirten Koç, memnuniyet oranın ise yüzde 95,31 olduğunu belirtti.

E-Devlet’in 985 kurum ile hizmet verdiğini ifade eden Koç “2022 sonu itibari ile giriş sayısı 3 milyar 565 milyon 695 bin 577 oldu” ifadelerini kullandı.

"HACK'LENMESİ TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Koç, zaman zaman medyada çıkan ‘e-Devlet hack’lendi’ şeklindeki haberlere ilişkin de şunları söyledi: “E-Devlet’te, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında bir veri tutulmamakta. Dolayısıyla herhangi bir verinin sızması veya hack’lenmesi teknik olarak mümkün değil.

E-Devlet, uluslararası bilgi güvenliği ve iş sürekliliği yönetim standartları uyarınca işletiliyor ve sunulan hizmetlerin güvenliği bağımsız güvenlik kuruluşlarınca, yerli ve millî siber güvenlik firmalarımızca düzenli olarak test ediliyor. Bireysel cihazlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucunda hesap güvenliğinin tehlikeye düştüğü tespit edilen kullanıcılara, e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli bildirimler yapılıyor ve iki aşamalı giriş özelliği aktif hâle getirilerek hesap güvenliği sağlanıyor.”

'OLTALAMA' ÖN PLANDA

Kişisel verilerin yer aldığı iddia edilen sitelere anlık olarak müdahale edildiğini belirten Koç, “Çalındığı iddia edilen verilerin satışa çıkartıldığı web siteleri incelendiğinde, söz konusu sitelerin ağırlıklı olarak ‘Oltalama’ içerikli olduğu ve kullanıcı cihazlarına yapılan saldırılardan oluştuğu anlaşılıyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından bugüne kadar tespit edilip engellenen 200 binin üzerinde oltalama sitesi kaydı olduğunu görüyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...