Akdeniz'de zamana karşı yarış

Akdeniz'de zamana karşı yarış

GÜNDEM Haberleri

Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz'de Suriye karasularında düşen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağını arama çalışmaları devam ediyor.

Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalktıktan sonra bugün saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç'taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Adana İncirlik'ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı sahil güvenlik feribotu da arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye hareket etti. İskenderun'a bağlı Arsuz beldesi açıklarında Sahil Güvenlik botları arama çalışmalarına devam ediyor.

GÜL: SÜREKLİ BİLGİ ALIYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'ın güneybatısında düşen askeri uçakla ilgili, yetkililerin konuyu takip ettiğini belirterek, ''Kesinleşince açıklayacaklar'' dedi. Gül, Şelale Park Restoran'daki akşam yemeğine gelişinde basın mensuplarının Hatay'ın güneybatısında düşen askeri uçakla ilgili sorularını yanıtladı. Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğü iddiasının hatırlatılması üzerine Gül, ''Takip ediliyor, arayıp bilgi veriyorlar. Kesinleşince her şeyi söyleyecekler'' dedi. Uçağın Suriye tarafından düşürülüp düşürülmediğine ilişkin net bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine de Gül, kesinleştiği zaman gerekli açıklamanın yapılacağını yineledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...