AK Parti'de hedef Genel Kurul'da firesiz hayır

AK Parti'de hedef Genel Kurul'da firesiz hayır

GÜNDEM Haberleri

4 eski bakanla ilgili Meclis Genel Kurulunda yapılacak oylama için strateji belirlendi.

AK Parti grup yönetimi, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında verilen 'Yüce Divan'a sevke gerek yok' kararının ardından, Meclis Genel Kurulunda yapılacak oylama için strateji belirledi. Parti yönetimi, soruşturma komisyonu raporunun, 29 Ocak'ı beklemeden, 16 Ocak Cuma günü Genel Kurul gündemine getirilmesi için Meclis Başkanlığı ile temasa geçti. Vekillerin oylamaya katılmaları konusunda mesaj gönderen parti yönetimi bir yandan da fire çıkmaması için çalışma başlattı. Bu kapsamda, önceki gün Grup Yönetim Kurulunun toplandığı AK Parti'de, Yüce Divan oylamalarının gizli olacağı, bu sebeple grup kararı alınamayacağı kuralından hareketle milletvekillerinin ayrı ayrı nabzının tutulması kararlaştırıldı.
AK Parti'de 5 grup başkanvekilinin her biri yaklaşık 50-60 milletvekillinden sorumlu bulunuyor. Bu kapsamda her grup başkanvekili sorumlu olduğu milletvekilleri nezdinde girişim başlattı. Grup Başkanvekilleri, Grup Yönetim Kurulu üyeleri aracılığı ile milletvekillerinin Yüce Divan oylaması konusunda görüşlerini aldı. Ayrıca, AK Parti Meclis grup yönetimi, grup yönetim kurulu üyelerinden 'komisyon kararına aykırı düşünen milletvekili varsa' kendilerine bildirilmesini istedi. nbsp;
YÜCEL KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...