AK Parti aday adaylığı başvurularında bugün son

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
AK Parti aday adaylığı başvurularında bugün son

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Yerel seçimler için çalışmaları başlatan AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu bugün sonlanıyor. Saat 19.00'da sona erecek olan başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım’da temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak.

AK Parti yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken, 17 Kasım'dan 22 Kasım'a kadar uzatılan aday adaylık başvuruları bugün saat 19.00'a kadar yapılabilecek. AK Parti’de aday adaylığı başvurularının sona ermesiyle gözler temayül yoklamasına çevrilecek. 26 Kasım’da çevrim içi yapılacak temayül yoklamasında 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri dikkate alınacak.

Partililere, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" diye sorulacak. Yerel yönetimler başkanlığı illerde teşkilatların hazırladığı gözlem raporlarını da değerlendirmeye alacak.

KAMPANYALAR OY DAĞILIMINA GÖRE FARKLILAŞACAK

Geçmiş seçimlerde alınan oy oranları da mercek altında. Oyların dağılımına göre bölgelerde farklı kampanyalar yürütülecek. İl başkanları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınacak.

İŞTE BAŞVURU KRİTERLERİ

Buna göre; parti disiplin kurullarının kararı ile ihraç edilenler başvuruda bulunamayacak. AK Parti milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekilinin seçim çevresinden aday olamayacak. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede, birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemeyecek. Adaylık için halkta karşılığı olan isimlere öncelik verilecek

Özellikle ilçe belediyelerinde adaylar belirlenirken; tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterler öncelikli. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak. Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...