AİHM'den Ürfi Çetinkaya kararı

/ Kaynak: CHA
AİHM'den Ürfi Çetinkaya kararı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

AİHM, Jandarma Genel Komutanlığı'nın Ürfi Çetinkaya'yı 'uluslararası uyuşturucu kaçakçısı' olarak lanse etmesinin insan hakları ihlali olduğuna hükmetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2003'te soruşturma sürerken Ürfi Çetinkaya'yı 'uluslararası uyuşturucu kaçakçısı' olarak lanse etmesinin insan hakları ihlali olduğuna hükmetti. nbsp;Mahkeme, Jandarma'nın yayınladığı basın açıklamasının Türk medyasında geniş yer aldığına, Çetinkaya'nın tüm düzeltme ve cevap hakkı başvurularının da mahkeme tarafından reddedildiğine dikkat çekildi. nbsp;AİHM ayrıca, Ürfi Çetinkaya'nın hakkında nihai karar çıkmadığı halde 7 yıl 9 aydır hapiste olduğunu belirterek, uzun tutukluluk süresi sebebiyle de Türkiye'yi mahkum etti. AİHM, Türkiye'nin Çetinkaya'ya toplam 10 bin Euro ödemesine karar verdi. nbsp;AİHM, sağlık durumunun tutukluluk haline mani olduğu yönündeki başvuruyu is geri çevirdi. Mahkeme, Ürfi Çetinkaya'nın kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasında hapishanedeki diğer tutukluların yardımcı olduğunu ve kendisinin de o dönemde hapishane yönetimine bu konuda bir şikayette bulunmadığına dikkat çekti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...