Almanya seçimlerinde 81 göçmen aday

/ Kaynak: CHA
Almanya seçimlerinde 81 göçmen aday

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya'da Eylül ayında yapılacak federal meclis seçimlerinde göçmenler toplam aday sayısının yaklaşık yüzde dörtlük bir bölümüne tekabül ediyor.

Almanya'da Eylül ayında yapılacak federal meclis seçimleri için en az 81 göçmen kökenli de aday gösterildi. Almanya Federal Meclisi'nde 620 civarında milletvekilinin bulunduğu dikkate alınırsa milletvekillerinin toplam yüzde 3'ü toplumun çok kültürlü yapısını temsil etmiş olacak.Göçmenler toplam aday sayısının yaklaşık yüzde dörtlük bir bölümüne tekabül ediyor. Ancak Mediendienst Integration isimli sitenin nisan ve haziran aylarında meclisteki partilerin teşkilatları arasında yaptığı bir araştırmaya göre bu adayların çoğu listelerin seçilme şansı olmayan yerlerinde bulunuyor. nbsp;Seçilme şansı olanların sayısı ise 15 ile 20 arasında gösteriliyor. Almanya Federal Meclisi'nde 620 civarında milletvekilinin bulunduğu dikkate alınırsa milletvekillerinin toplam yüzde 3'ü toplumun çok kültürlü yapısını temsil etmiş olacak. Bu arada Almanya'daki göçmen kökenli seçmen sayısı ise 5,6 milyon olarak gösteriliyor. Bunların yüzde 6'sı Türk. Buna göre Almanya'da 330 bin civarında Türk seçmen var. Son federal meclis seçimlerinde göçmenlerin yüzde 72,3'ü seçimlere katıldığını söylemişti. Bu oran Alman seçmen arasında ise yüzde 81,5 olmuştu.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...