Depremzede için sona doğru: 1,2 milyon seçmen kayıt güncellemedi

- Güncelleme:
Depremzede için sona doğru: 1,2 milyon seçmen kayıt güncellemedi

Gündem Haberleri

Başvurular düşük seyrediyor. Seçmen kayıtlarının güncellenmesi için 2 Nisan’a kadar süre bulunuyor. Bu zaman zarfında depremzedeler kayıtlarını güncellemezse oy kullanamayacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Depremzede seçmenlerin kayıtlarının yenilenmesi için alınan tüm kolaylaştırıcı tedbirlere rağmen, süreç yavaş ilerliyor. Bugüne kadar, sadece 300 bin civarında depremzedenin seçmen kayıtlarını yenilediği belirtildi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için seçmen kaydını güncelleyen depremzede sayısı beklentilerin altında seyrediyor. Şu ana kadar başka illerde bulunduğu tahmin edilen 1,5 milyon civarındaki seçmenden sadece 300 bin civarındaki depremzedenin seçmen bilgilerini güncelledikleri belirtildi. Seçmen kaydını güncellemeyen depremzede sayısının 1,2 milyonun üzerinde olduğu ifade ediliyor. Seçmen kayıtlarının güncellenmesi için 2 Nisan’a kadar süre bulunuyor. Bu süre içinde depremzedeler kayıtlarını güncellemezse oy kullanamayacak. Siyasi partiler, depremzedelerin kayıtlarının güncellenmesi için seferber olurken, deprem bölgesindeki seçmenlerden en az bir milyonunun da sandığa gitmeyebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda, depremin de etkisiyle, önceki seçimlere oranla, Türkiye genelinde seçime katılma oranının daha düşük olabileceği belirtiliyor.

YÜZDE 82’Sİ DÖNECEK 

Bu arada, AK Parti’ye sunulan bir ankette, başka illere giden depremzedelerin yüzde 18’inin memleketlerine dönmeyi düşünmediği, yüzde 82’sinin ise belli şartlarda (Okullar kapanınca, evi yapılınca, yaz döneminde, artçı depremler bitince) evlerine dönmeyi planladıkları tespiti yapıldı. Memleketlerine dönmeyi düşünen depremzedelerin yüzde 28’inin ise dönüp dönmeme konusunda kararsız oldukları sonucu çıktı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...