Afet mağdurlarına yeni destek yolda: Hükümet 'ASYA' programı başlatıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Afet mağdurlarına yeni destek yolda: Hükümet 'ASYA' programı başlatıyor
Gündem Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğal afetlerde ayni yardımların daha hızlı ve etkin ulaştırılması için ekip kurdu. Acil Sosyal Yardım için 14 ilde 15 depo bulunacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlaşma konusunda vatandaşlara verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal afetler sonrası ayni yardımların daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılması için Acil Sosyal Yardım Ekibi (ASYA) kuracaklarını açıkladı.

Gazetemize konuşan Bakan Yanık, her afet sonrasında millî birlik duygusuyla devlet-millet el ele vererek yaraları sarmaya gayret ettiklerini söyledi. Yanık “Afet ve acil duruma hazır olmak, bu kapsamdaki sosyal yardımları hızlı bir şekilde ulaştırabilmek için UMKE ve AFAD ekiplerine benzer ASYA’yı kurma kararı aldık” dedi.

Bakan Yanık, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında oluşturulan Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Hizmet Grubunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

14 İLDE 15 DEPO KURULACAK

ASYA’nın yanı sıra afetten etkilenen hanelere yönelik ayni yardımların toplanabilmesi için hazırlıklara devam ettiklerini kaydeden Bakan Yanık “Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul (2 depo), İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 14 ilde 15 ana lojistik depo kuracağız” ifadelerini kullandı.

Oluşturulacak lojistik depolarla özellikle afet ve acil durum hâlinde ortaya çıkan ihtiyaçların, bu depolardan karşılanarak vakit kaybetmeden afet bölgesine transfer edileceğini belirten Yanık “Afet ve acil durum dışında da bu depolarda, ayni yardımlarla birlikte Bakanlığımızca yürütülen sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personellerinden oluşan ASYA ekiplerinde, Bakanlığın il müdürlüklerine bağlı kuruluşlardan da personeller bulunacak” diye konuştu.

Yanık, yaşanan deprem, orman yangını ve sel gibi afetler sonrasında yardımların hızlı ve etkin bir şekilde doğru kişilere ulaştırılması konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...