AB'de insanlık suçu

/ Kaynak: AA
AB'de insanlık suçu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa'da 9 bin Türk çocuğunun basit gerekçelerle ailelerinden alınarak Hristiyan ailelere verildiğini söyledi. Üstün, Belçika'da 3 çocuğun gay çiftlere verildiğini açıkladı.

Avrupa ülkelerinde, Türk ailelerden alınan binlerce çocuk, farklı inançlara sahip 'koruyucu' ailelere verildi. İşini kaybeden veya komşusu tarafından şikayet edilen çok sayıda Türk ailenin çocuğu elinden zorla alınmış durumda. Almanya'daki Neo-Nazi cinayetleri görüşen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda bu konu da gündeme geldi. Komisyon Başkanı milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Avrupa'da çocukların basit idari kararlarla ailelerden alındığını belirterek ''Bunlar minimum 5 bin ama 9 bine kadar olduğu söyleniyor'' dedi. Üstün, Belçika'da bir Türk ailenin 3 çocuğunun alınarak 'gay ailelere' verildiğini, çocuklardan 2'sinin uzun mahkeme süreciyle alındığını, biri için hukuki işlerin sürdüğünü kaydetti.
Komisyonda, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk kökenli ailelerin gençlik dairelerinin, çocuk koruma tedbiri uygulamalarından kaynaklı sorunlarının araştırılması amacıyla bu ülkelere heyetler gönderilmesi ve yerinde inceleme yapılarak bir rapor tanzim edilmesi önerisi kabul edildi. İlk heyet neo-nazi duruşmasının olduğu 17 Nisan'da gidecek. nbsp;


Bozdağ: Türk bakıcı nbsp;aile sayısı artmalı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Alman yetkililere 'objektif kriterleriniz olsun. Çocuk alınacaksa da hangi aileye verileceği konusunda öz ailesinin görüşüne uygun hareket edilsin' dedik. Onlar da bu konuda Türk ailelerden bakıcı aile olmak için yeterli müracaat olmadığını söylediler. Doğru söylüyorlar. Bu konuda Türklere çağrıda bulunuyorum. Bakıcı aile olmak için müracaat edin" dedi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...