Tek çözüm yolu Esad'ın gitmesi

Tek çözüm yolu Esad'ın gitmesi

DÜNYA Haberleri

SURİYE'DE krizi, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidardan ayrılmasıyla çözeceklerini söyleyen John Kerry, "Bunun için neler teklif edebileceğimize dair iyi bir hissiyatım var" dedi.

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de nbsp;çözümün Esad'ın gitmesinden geçtiğini söyledi. Ürdünlü mevkidaşı Nasser Judeh ile görüştükten sonra ilk defa Suriye hakkında açıklama yapan Kerry, ABD yönetiminin Esad'ın görevi bırakması için somut tedbirler aldığını fakat bunun yetmediğini belirtti. Bu konuyu çözmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Kerry, "Esad'ın şu anki hesaplarıyla ilgili meseleyi ele almalıyız. Onun şu anki algılamalarını değiştirmek için yapılabilecek ilave şeyler var. Bunların ayrıntılarına girmeyeceğim ancak neler teklif edebileceğimize dair iyi bir hissiyatım var. Açıklama yapmadan önce birçok oyuncuyla istişare etmemiz gerekiyor" dedi. Kerry ayrıca, "Size garanti ederim ki amacımız Esad'ın hesaplarını bozmaktır. Amacımız şiddeti en aza indirerek müzakere yoluna gitmektir. Bu mümkün olmayabilir, fakat biz anlaşmalı bir sonuca ulaşmak için her türlü çabayı sarf etmek için kendimize borçluyuz. Suriye halkı ve tüm dünya için bunu yapmalıyız" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...