ABD'den Gülşen açıklaması: Skandal sözlere destek verdiler

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
ABD'den Gülşen açıklaması: Skandal sözlere destek verdiler

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Sahne aldığı bir mekanda İmam Hatiplilere yönelik skandal sözler sarf eden ve bu gelişmenin ardından tutuklanarak cezaevine giren Gülşen'e ABD'den destek geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığından, şarkıcı Gülşen'in skandal sözlerine detsek niteliğinde açıklama geldi. Gülşen'in sahne aldığı mekanda sarfettiği 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' cümlesine ABD, "İfade özgürlüğü" kılıfı uydurdu.

SKANDAL İFADELERE DESTEK: TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanlığı, "ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanılan adli taciz biçimlerinden endişe duymaktadır. Türkiye'yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve güvence altına almaya çağırıyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye getirilmişti.

Savcıya verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Gülşen’in avukatı Emek Emre, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gelerek karara itiraz etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...