72 yaşındaki Hanife teyze 44 saat sonra enkazdan sağ çıktı, ilk isteği su oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Bir inanılmaz kurtuluş haberi de Malatya'dan geldi. 72 yaşındaki Hanife teyze enkazdan tam 44 saat sonra sağ olarak kurtarıldı, ilk isteği ise su oldu.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla iki büyük deprem oldu. İlk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi.10 ilimizi sallayan depremin büyüklüğü 7,7 olarak ölçüldü. Hemen ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Gelen son bilgiye göre depremde 5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 bin 810 kişi de yaralandı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmları devam ediyor. Enkaz bölgesinden gelen sevindirici haberler geliyor. Az önce Malatya'da 72 yaşındaki bir kadın enkazdan sağ salim çıkarıldı. 

İLK İSTEĞİ SU OLDU

Bursa’dan bölgeye giden Karacabey Belediyesi ekipleri, AFAD ekipleri ve askerler Malatya’da bir enkazın altında kalan 72 yaşındaki Hanife teyze için seferber oldu. Uzun uğraşlar sonucu Hanife teyze enkaz altından çıkarıldı. Enkaz altından 44. saatte sağlıklı olarak kurtulan Hanife teyze ekiplerden ilk olarak su istedi.

Ekipler Hanife teyzeye “Gözlerini açabilirsin biz kurtardık seni” dedi. Sedyeye alınan yaşlı kadın temkinli davranınca ekipler, “Teyze artık düşmezsin artık kurtuldun” ifadelerini kullandı. Hanife teyze, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...