Fırsatçılık bitmiyor! 'Depreme dayanıklı' başlığıyla zam yaptılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fırsatçılık bitmiyor! 'Depreme dayanıklı' başlığıyla zam yaptılar

Ekonomi Haberleri

Depremin hemen ertesi günü ilan sitelerinde ‘depreme dayanıklı konut’ başlığıyla birçok yeni ilan girildiği görüldü. Fiyatlarının da bir anda arttığı tespit edildi. Deprem öncesi 950 bin lira olan İstanbul’da bir daire ‘deprem yönetmeliğine uygun yapı’ başlığıyla 1 milyon 150 bin liraya çıktı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’nin gördüğü en büyük deprem felaketi, fırsatçıları durdurmadı. Binlerce vatandaş can derdindeyken, konut ilanlarında fiyatlar artırıldı. Özellikle ‘depreme dayanaklı ev, deprem yönetmeliğine uygun daire, güvenli yapı’ gibi başlıklarıyla yüzlerce ilan internete koyuldu. Özellikle İstanbul ve İzmir’de ilanların sayısının diğer illere göre daha fazla olduğu görüldü. Ayrıca fiyat artışları da dikkat çekti. Deprem öncesinde İstanbul Zeytinburnu’nda satışta olan 1 milyon 650 bin liralık bir daire, depreminin ertesi günü 1 milyon 750 bin liraya çıktığı tespit edildi.

KİRALIK FİYATLARI DA ARTTI

Aynı şekilde İstanbul Bahçelievler’de deprem öncesi 950 bin liradan satışta olan bir ilanın; ilan başlığı ‘depreme dayanıklı’ olarak değiştirilerek fiyatı da 1 milyon 150 bin liraya çıkarıldı. Yalnızca satılık konutlarda değil, kiralık daire fiyatları da artışa geçti. Deprem yönetmeliğine uygun başlığıyla onlarca ilan yeniden düzenlendi. Fiyatlarda ise yukarı yönlü değişiklik yapıldığı görüldü. Deprem öncesi 8 bin lira olan 2+1 daire, depremin hemen sonrasında 10 bin liraya yükseltildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...