45 bin öğretmen ataması yapılacak

- Güncelleme:
45 bin öğretmen ataması yapılacak

Gündem Haberleri

Öğretmen atama takvimi ve branş dağılımında çalışmalar sürüyor. Deprem bölgesi için ayrı bir hazırlık yürütülüyor. Alımlar ihtiyaca göre yapılacak.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Öğretmenlerin aylardır yakından takip ettiği atama haberinde müjde Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 45 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.

GÖZLER TAKVİME ÇEVRİLDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atama takvimini ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacaklarını söyledi. 45 bin yeni öğretmen atama kararının ülkeye, millete ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Özer “Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Edindiğimiz bilgilere göre branş dağılımında ihtiyaca göre alım yapılacak. Deprem bölgesi için özel bir çalışma sürüyor taslakta son şeklin önümüzdeki günlerde noktalanacağı öğrenildi. Öte yandan uyuşturucu ve akran zorbalığına karşı da bakanlık rehber öğretmenlere ayrı bir önem veriyor. Atamalarda her okulda en az bir rehber öğretmen olacak şekilde planlama hedefleniyor..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...