24. yılında Kardak’a 24 saat gözetleme

24. yılında Kardak’a  24 saat gözetleme

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak krizinin 24’üncü yıl dönümü öncesi muhtemel provokasyonlara karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tedbirlerini artırırken, bölgeye 1,6 kilometre uzaklıktaki Çavuş Adası’na yapılan gözetleme kulesinden Kardak bu yıl ilk kez 7/24 termal kameralar ile izlenecek.

Selçuk Böke ANKARA

Enerjisini Çavuş Adası üzerinde konuşlandırılan güneş panellerinden sağlayan radar sistemi, Sahil Güvenlik Komutanlığının Turgutreis’teki bir istasyonu üzerinden kumanda ediliyor. Yaklaşık 20 kilometre menzile sahip radar sistemi, ada ve çevresindeki bütün görüntüyü Turgutreis’deki istasyona aktarırken, yine Kardak kayalıklarında yaşanan hareketlilik de anbean Ankara’daki yetkililere iletiliyor.

İNSAN KAÇAKÇILIĞINA DA TAKİP
Çavuş Adası, Kardak kayalıklarını gören bir nokta olduğu gibi, Bodrum bölgesinde düzensiz göç yolu üzerinde de bulunuyor. Bu kapsamda bölgedeki insansız gözetleme kulesi, Ege’deki göç faaliyetini de buradan izleyebiliyor ve gerekli durumlarda sahil güvenlik ekiplerini harekete geçirebiliyor. Ayrıca son yıllarda insan kaçakçılarının tercih ettiği güzergâhlardan biri üzerinde bulunan bölgedeki kaçakçılık trafiğini de yine bu sistemler tarafından izlenebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...