2013 ÖSYM LYS tercih yerleştirme sonuçları, yurt ücretleri

2013 ÖSYM LYS tercih yerleştirme sonuçları, yurt ücretleri

GÜNDEM Haberleri

Üniversite sonuçları açıklandı!ÖSYM, LYS 2013 yerleştirme-tercih sonuçlarını duyurdu!LYS 2013 sonuçları, tercih zamanları, yurt ücretleri, pratik öneriler.

Üniversite sonuçları açıklandı! LYS 2013 yerleştirme-tercih sonuçları duyuruldu! ÖSYM, milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite, LYS tercih-yerleştirme sonuçlarını açıkladı.LYS 2013 sonuçları için tıklayın! Sonuçlar, tercih zamanları, yurt ücretleri, pratik öneriler burada.Ve LYS 2013 yerleştirme-tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.Üniversite adaylarının günlerdir beklediği LYS sonuçları, ÖSYM'nin sitesinden duyuruldu.Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı.
LYS 2013 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
Adaylar sonuçları ÖSYM'nin internet sitelerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Üniversitelere kayıtlar 2-6 Eylül arasında yapılacak.
LYS AÇIKLANDI, TWITTER SALLANDI
Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu 18 Temmuz tarihinde son buldu. LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı.Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.
KAÇ KİŞİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ YAPACAK?
Üniversiteye giriş maratonunun ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart'ta; 5 farklı alanda düzenlenen ikinci aşama Lisans Yerleştirme sınavları LYS ise 15- 23 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleşmişti. ÖSYM Başkanı Ali Demir, bu yıl üniversiteye 908 bin 232 öğrenci alınacağını duyurmuştu.Bu öğrencilerin 380 bin 128`i önlisans öğrencisi olarak üniversiteye giriş yapacak.
DEVLET YURTLARINDA ÜCRETLER NE KADAR?
Yurt-Kur'a bağlı yurtlarda, 1 Ocak 2013'ten itibaren, 'genel ücret uygulaması' yapılan yurtlarda, aylık yatak ücreti 111 TL. Yurt ücretleri aylık dönemler halinde ediliyor. Ancak, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları 3 aylık olarak temmuz ayı son iş günü, 14:00'a kadar yurt kasaları veya Ziraat Bankası aracılığıyla ödenebiliyor. Aynı yurtlar için alınacak depozito ücreti ise nbsp; 175 TL. Farklı ücret uygulaması yapılan yurtlardan tahsil edilen yurt ve depozito ücretleri ise Yükseköğretim Kurumu'nun sitesinden görülebilir.
YURT SEÇİMİNDE BİRKAÇ PRATİK UYARI
-Mutlaka kalmadan önce görün, mümkünse odanızı siz seçin... Oda arkadaşınızı belirleyebiliyor musunuz?
nbsp;-Okula mesafesi nasıl? Ulaşım imkanları neler?
nbsp;-Yemek imkanı nasıl? Mutfak var mı ya da yemek çıkıyor mu?
nbsp;-Banyo odada mı, katta mı?
-Çamaşır odası var mı? Ortak kullanım alanları neler?
nbsp;-Birkaç ay yurtta kaldıktan sonra eve çıkmak isterseniz ne olur? Sözleşme koşulları neler olacak?
nbsp;-İnternet imkanı var mı? Yeterli mi?
nbsp;-Cadde üzerinde mi, çok gürültü oluyor mu?
nbsp;-Yeterince güvenli mi? Siz dışarıdayken eşyalarınız güvende olacak mı?
-Oda arkadaşınız veya arkadaşlarınızla, en baştan kuralları konuşun. Örneğin odaya kimler gelebilecek? İlerleyen süreçte sorun yaşamamak için mutlaka kuralları ilk günden belirleyin. Işığın kaçta kapatılacağı konusu bile bazen çok önemli olabilir.
nbsp;-Giriş-çıkış saatleri nasıl?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...