10 milyon çocuk diş taramasından geçecek

/ Kaynak: İHA
10 milyon çocuk diş taramasından geçecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de yaptığı açıklamada 10 milyon çocuğun ağız ve diş taramasından geçirileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Uzunköprü Devlet Hastanesine 7 adet ambulans teslim etti. nbsp;Teslim töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, 2 ve 12 yaş arasında bulunan 10 milyon çocuğa ağız ve diş sağlığı taraması yapacaklarını söyledi. Muayeneler kapsamında gezici ağız ve diş sağlığı ambulans araçları olacağını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Ambulanslarda diş hekimi ve sağlık elemanı görev yapacak. Gezici ambulanslarımız evleri, okulları ve kreşleri gezerek on milyon çocuğumuzun ağız ve diş sağlığı taramalarını yapacaklar. Sağlıklı nesiller için bunlara ihtiyaçlarımız var. Teslim törenini yaptığımız ambulansların kazasız ve belasız acil servis görevi yapmalarını temenni ediyorum" dedi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...