10 günlük Yağız Ulaş bebek umudun adı oldu! 90 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
10 günlük Yağız Ulaş bebek umudun adı oldu! 90 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeden umut dolu haberler gelmeye devam ediyor. Hatay'da 10 günlük Yağız Ulaş bebek ile annesi, depremden yaklaşık 90 saat sonra enkazdan kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem ve artçı sarsıntılar 10 ilimizde binlerce binanın yıkılmasına neden olurken, can kaybı sayısı ise 17 bini aştı. Öte yandan ekiplerin bölgede kurtarma çalışmaları da dördüncü günde devam etti. Tek yürek olan Türkiye deprem bölgesinden gelecek güzel haberleri beklerken, Hatay'dan gelen yaşama tutunma haberi adeta milyonlara umut oldu.

UMUDUN ADI 'YAĞIZ ULAŞ BEBEK'

'Asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde büyük yıkıma neden oldu. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Hatay'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arama kurtarma ekipleri, Yağız Ulaş isimli 10 günlük bebeği, depremden yaklaşık 90 saat sonra annesiyle enkazdan kurtardı.

İBB ekipleri tarafından çıkarılan Yağız bebek sağlık ekipleri tarafından annesi ile birlikte hastaneye sevk edildi.

"SADECE 10 GÜNLÜK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gelişme üzerine sosyal medya hesabından birpaylaşımda bulundu. İmamoğlu paylaşımında, “Yağız Ulaş bebek sadece 10 günlük. Depremden 90 saat sonra Hatay Samandağ'da annesi ile birlikte enkazdan çıkarıldı” ifadelerine yer verdi.

10 günlük Yağız Ulaş bebek umudun adı oldu! 90 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...