6 Şubat'ın Veli Göçer'leri! Hatay'ı adeta 'rende'ledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6 Şubat'ın Veli Göçer'leri! Hatay'ı adeta 'rende'ledi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’yi hüzne boğan deprem faciasında ‘depreme dayanıklı inşa edilen’ binlerce bina yerle bir oldu. Yeni yapılan ve lüks diye satılan konutlar saniyeler içinde yıkıldı. Milyonluk konutların görkemli açılışları ve reklamları dikkat çekti. Yaşanan durum 17 Ağustos depremi müteahhidi Veli Göçer’i hatırlattı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’yi âdeta yıkıp geçen depremde 10 il felaketi yaşadı. Arama kurtarma çalışmalarının hâlâ devam ettiği bölgelerde yeni binaların da yıkıldığı dikkat çekti. Fevzi Yılmaz İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı ‘Farklı Yaşam Rende Sitesi’ yerle bir oldu. Henüz 7 yıllık bir bina olmasına rağmen proje tamamen yıkıldı. Üstelik projenin ilanlarında ‘depreme dayanıklı, yeni yapı’ gibi ibarelerin yazıldığı görüldü.

Yapılan sosyal medya paylaşımlarında enkaz altında kalanların yakınları yardım talebinde bulunurken, Twitter kullanıcıları ise projeyi yapan müteahhide isyan etti. Yeni bina olmasına rağmen yıkılan ‘Farklı Yaşam Rende Sitesi’ Hatay’da lüks projeler arasında yer alıyordu.

HATAY’I ‘RENDE’LEDİ

Hatay Odabaşı Mahallesi’nde yer alan Fevzi Yılmaz İnşaat şirketi 1985’ten bu yana Hatay’da inşaat işleri yapıyor. Şirket 1985’te Kıbrıs’tan Hatay’a merkezini taşıdı. Şirketin bölgede ‘Farklı Yaşam’ adı altında 6 etaplık projesi bulunuyor. Tüm projelerinin açıklamalarında ise “Depremde dayanıklı perde ağırlıklı ve bütün krişleri birbirine bağlayan statik dizayn”, “Çimko C35 beton” gibi ibareler yer alıyor.

MEZARLIĞIN KURDELESİ!

Hatay’da yıkılan bir diğer yeni site ise ‘Güçlü Bahçe City’ projesi oldu. Enkaz çalışmalarının devam ettiği projenin açılışı görkemli olmuştu. Ser-Al İnşaat firmasının sahibi Servet Altaş açılış konuşmasında altın kurdele kullandıklarını belirterek “Güçlü Bahçe City projesini memleketimize istihdam kazandırmak için yapıyı bu aşamaya getirdik. Katılım ve açılışını bugün yaptık. Guinness Rekorlar Kitabı’na kazandırmak için kendi ölçümlerimizle yaptığımız 320 santimetre olan altın makasımızı yaptık. Başvurumuzu da yaptık. Bu rekoru da şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz” demişti.

6 Şubat'ın Veli Göçer'leri! Hatay'ı adeta 'rende'ledi

MİLYONLUK DAİRELER

Malatya’da ‘depreme dayanıklı’ denilerek milyon liralara satılan lüks dairelerin yer aldığı Asur Konutları da saniyeler içinde yıkıldı. İs-hak İnşaat tarafından hayata geçirilen Asur Konutları adlı projenin tanıtımının yapıldığı emlak sitesinde ‘Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel’ ifadeleri yer alıyor.

ÖLÜM REZİDANSLARI

Hatay Odabaşı Mahallesi’nde yer alan Golden City projesi de yerle bir oldu. Aynı şekilde yeni yapılarda Güneşli Kocabaş Sitesi, Aksay İnşaat’a ait olan Manolya Sitesi (Kahramanmaraş). Akyurt İnşaatın sahibi olduğu Akkent Royal Sitesi, Erdoğan Group’un sahibi olduğu Erdoğan Premium Lux Sitesi, Antis Yapı’nın inşa ettiği Rönesans Residence ve Hasan Alpargün İnşaat’ın Diamond Sitesi dakikalar içinde yıkıldı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...