Rıza Çalımbay'dan Galatasaray'a Ali Adnan çelmesi

Rıza Çalımbay'dan Galatasaray'a Ali Adnan çelmesi

FUTBOL Haberleri

Galatasaray'ın sol bek adaylarından Ali Adnan'ı yabancı kontenjanı nedeniyle hala kadroya katmaması üzerine Rıza Çalımbay harekete geçti.

Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nın sürpriz takımlarından Irak'ın dikkat çeken oyuncusu Ali Adnan'ın Çaykur Rizespor'la anlaştığı iddia edildi. Bu sezon Rıza Çalımbay önderliğinde Süper Lig'de mücadele edecek olan Karadeniz temsilcisinin, 20 yaşındaki oyuncu ile 5 yıllığına anlaştığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Sky 360 kanalına açıklamalardan bulunan Ali Adnan, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'un kendisiyle ilgilendiğini ve kararını ailesiyle birlikte vereceğini söylmişti. Ali Adnan, "Transferim Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasında gidip geliyor. Şu an ben en sağlıklı kararı ailemle konuşarak en sağlıklı kararı vermek istiyorum. Türkiye'de gerçekten olmayı çok istiyorum. Kesin kararımı daha sonra açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.
Hasan Şaş: Ali Adnan'ı istiyoruz ama...
Galatasaray'ın da gündeminde olan Ali Adnan için yabancı kontenjanı sıkıntısı yaşayan Galatasaray, gerekli boşluğu oluşturamadı. Bu bölgede görev alan ve 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Albert Riera, takımdan gitmek istemediğini üstüne basa basa dile getirdi. Öte yandan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, Ali Adnan'la ilgilendiklerini fakat yabancı kontenjanı sebebiyle transfer yapamadıklarını itiraf etti. Şaş, "Eski oyuncularımızla ayrılmayı düşünürken zorlanıyoruz çünkü 2 sene bize çok büyük katkıları oldu. Şampiyon kadroya genç oyuncular katmak istiyorduk, fakat yabancı sınırlamasına takıldık. Bruma'yı almak istesek bir yabancının gitmesi gerekirdi takımdan, Ali Adnan'ı istiyoruz ama yine yabancı kontenjanına takılıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Ali Adnan Kimdir?
1993 yılında doğan Ali Adnan, Irak'ın Bağdat takımında forma giyiyor. Sol bek mevkisinde görev alan 20 yaşındaki futbolcu U20 Dünya Kupası'nda etkili oyunuyla parladı. 1.85 boyunda ve güçlü bir fiziğe sahip olan Iraklı futbolcu ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Ali Adnan'ın Uruguay maçında serbest vuruştan kaydettiği gol hafızalara kazındı. (sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...