Kartal tükeniyor! Beşiktaş, deplasmanda Hatay'a mağlup oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kartal tükeniyor! Beşiktaş, deplasmanda Hatay'a mağlup oldu

FUTBOL Haberleri

Süper Lig'in bu sezonki en erken golüyle (Weghorst 31. saniye) öne geçen siyah beyazlılar sonrasında durdu. Ze Luis tabelayı eşitledi. Kaan Kanak skoru ilan etti. Beşiktaş ligin son altı haftasında sadece 1 galibiyet alırken, 2 mağlubiyet, 3 beraberlikle 12 puan kaybetti.

MURAD TAMER'İN HABERİ

Henüz ilk saniyelerde gelen golün de etkisiyle Beşiktaş ilk 20 dakikalık bölümde nefes aldırmayan bir baskı kurdu. Siyah beyazlıların iştahı o kadar fazlaydı ki bir topa iki oyuncunun vurmak istediği anlar oldu. Beşiktaş’ın ceza sahası içinde cirit atmasının en önemli sebebi ise Volkan Demirel’in savunma çizgisini çok geride kurmasıydı. Ev sahibi ekip bu yüzden hücumdaki etkili silahlarını da kullanamadı.

SAVUNMA UYUDU

Ghezzal’ın yokluğunda kanat yerine daha çok orta bölgeden atak yapan Beşiktaş’ta Josef geçen haftalara göre bir tık daha iyiyken, Dele Alli son dört maçta olduğu gibi ter attı ve oyundan çıktı. Hatayspor’un eşitlik golünde top neredeyse sahanın her bölgesini dolaşırken Beşiktaş savunması uyudu. Asist yapan Muleka ile orta alanın organizatörü Salih Uçan’ın oyundan çıkarılması, Ismael’in riskli tercihleri olarak gözüktü.

GOL GEÇ GELDİ

Beşiktaş son bölümde ilk yarıdaki gibi orta alanda etkili olamadı. N’Koudou ve Redmond’un ceza sahası içine topları şişirmesinden başka hücum planı olmayan siyah beyazlılar mağlubiyete davetiye çıkardı. Hatayspor aslında pas tercihleri başarılı olsa galibiyet golünü çok önceden bulabilirdi. Volkan Demirel’in değişiklikleri sahaya direkt etki ederken, Valerien Ismael’in daha çok maçı seyrettiği bir gece oldu. 

BELHANDA’YI GEÇTİ! EN ERKEN GOL WEGHORST'TAN

Beşiktaş’ın Hatayspor ile karşılaştığı maçta sezonun en erken golü atıldı. Siyah beyazlılar, Muleka’nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Weghorst’un düzgün vuruşuyla 31. saniyede 1-0’lık üstünlük yakaladı. Bu gol, Süper Lig’de bu sezon atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti. Daha önce rekor 47 saniyeyle Adana Demirsporlu futbolcu Belhanda’ya aitti.

"UTANMAMIZ LAZIM"

Maçın ardından soyunma odasında Beşiktaşlı oyuncuların ağzını bıçak açmadı. Josef de Souza, “1-0 öne geçtik ama maçı koparmak tecrübe gerektiriyor, bunu ortaya koyamadık. Aynaya bakıp utanmamız lazım! Beşiktaş’ın büyüklüğünün farkına varmamız lazım” derken Wout Weghorst, “İlk yarının ortalarında geri çekilmeye başladık. İkinci yarı daha çok çekildik ve rakibe alan bıraktık. Hayal kırıklığına uğradık. Hücuma geliyoruz, sonlandıramıyoruz. Şampiyonluk isteyen takım böyle maç kaybetmez” şeklinde konuştu.

Kartal tükeniyor! Beşiktaş, deplasmanda Hatay'a mağlup oldu
Volkan Demirel, Valerien Ismael göreve geldiğinden bu yana Süper Lig’de Beşiktaş’a deplasman mağlubiyeti yaşatan ilk teknik direktör oldu.  

HATAY'DA 'VOLKAN' PATLAMASI

Volkan Demirel Hatay’da iş başı yaptığında takım sadece bir puanla ligin dibindeydi. 8. haftada ilk maçına çıkan Volkan Hoca oynadığı dört lig maçından üç galibiyet çıkararak dokuz puan topladı. Hatayspor hızla yükseldi ve düşme hattının üzerine çıktı.

Demirel, “Beşiktaş’ın 60’tan sonra düştüğünü biliyorduk. Erken bir gol yedik ama iyi reaksiyon verdik. Kazanacağımızı biliyorduk. Futbolcularım doğruları yaptılar, onlar benim arkadaşım, kardeşim” dedi.

GEDSON YİNE YEDEK

Valerien Ismael son üç maçta vasat performans gösteren Dele Alli’den vazgeçmiyor. Fransız teknik adam, İngiliz yıldızı Hatay deplasmanında da ilk on birde başlattı. Formayı kaptıran Gedson Fernandes ise yine yedek kulübesindeydi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...