36 yıl sonra kupaya uzandı! Dünyanın kralı Arjantin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
36 yıl sonra kupaya uzandı! Dünyanın kralı Arjantin

FUTBOL Haberleri

Normal sürede Messi (pen.) ve Di Maria’nın gollerine Mbappe karşılık verince maç uzadı. Bu bölümde Messi ve Mbappe birer gol daha bulunca bu defa penaltılara gidildi. Arjantin 4-2’lik üstünlükle 36 yıl sonra kupaya uzandı.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ

2022 Dünya Kupası’nın finali futbol tarihinin en heyecanlı maçına sahne oldu. Lionel Messi’nin Arjantin’i ile Kylian Mbappe’nin sürüklediği Fransa’yı buluşturan unutulmaz 120 dakikanın ardından kupayı kazanan taraf sonrasında Arjantin oldu. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Güney Amerika temsilcisi Arjantin olurken, Angel Di Maria’nın yerde kaldığı pozisyonda penaltıyı gole çeviren isim Messi’ydi ve gol perdesi açıldı: 1-0. Maçın 36. dakikasında bir kere daha sahne alan Di Maria harika bir kontratak sonrası ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

MBAPPE DAHA NE YAPSIN?

Son bölüme kadar düşük tempoda geçen maçın âdeta alev almasına sebep olan gol ise 80’de geldi ve Mbappe penaltıyla farkı bire indirdi: 2-1. Bu golün hemen ardından bir kere daha sahne alan PSG’nin yıldızı, harika bir tek vuruşla skoru eşitledi: 2-2. Uzatmaya taşınan maçta Messi 108’de takımını bir defa daha öne geçirdi: 3-2. Maç böyle bitecek diye beklenirken 118’de Mbappe’nin çektiği şut elle kesilince ikinci defa penaltı noktasına giden yıldız oyuncu skoru yine dengeledi: 3-3. Seri penaltılarda 4-2’lik üstünlük kuran Arjantin şampiyon oldu.

36 yıl sonra kupaya uzandı! Dünyanın kralı Arjantin

MBAPPE 8 GOLLE KRAL OLDU, MESSI ALTIN TOP ÖDÜLÜNÜ ALDI

Maç öncesi bütün gözler Arjantin’de Messi’nin, Fransa’da ise Mbappe’nin üzerindeydi. Messi finale bütün ağırlığını koydu denirken, Fransız yıldız bir anda ortaya çıktı. İki dakika içinde önce penaltıyı gole çevirdi, sonra da tabelayı eşitledi, Horoz’u kupaya ortak etti. Üç gol atan Mbappe turnuvanın gol kralı olarak Altın Ayakkabı ödülünü aldı. Messi ise kariyerine yakışan bir sona imza attı. İki defa ağları havalandıran futbolcu Altın Top ödülünün sahibi oldu.

MESSİ: ÇOK ACI ÇEKTİK

Maçın ardından saha içine giren annesiyle kucaklaşan Lionel Messi şampiyonlukla birlikte büyük mutluluk yaşarken, “Bir an önce Arjantin’e gitmek istiyorum. Bu kupayı çılgınlar gibi kutlamak, sevinmek istiyorum. Çok acı çektik ama başardık” açıklaması yaptı. 

KOLEKSİYON TAMAMLANDI

Işıltılı kariyerine rağmen yıllarca ‘bir Dünya Kupası’ yok denilen Lionel Messi sonunda bunu da başardı. Futbolcu seremonide Katar’ın özel günlerinde giyilen ve ‘bişt’ denilen geleneksel cübbeyle kupayı kaldırdı.

36 yıl sonra kupaya uzandı! Dünyanın kralı Arjantin

ÜÇÜNCÜ YILDIZI TAKTILAR

Final öncesi iki takımın da iki dünya şampiyonluğu vardı. 3. yıldızı takan Arjantin oldu. Tangocular 1978 ve Diego Maradona’nın efsane olduğu 1986 Dünya Kupası’nda şampiyon olmuştu. Arjantin, Katar’da üçüncü defa mutlu sona uzandı.

BİR TEK MBAPPE AYAKTA KALDI

Finalde Fransa’nın çalıştırıcısı Didier Deschamps’ın çok şey beklediği Giroud, Griezmann, Dembele gibi yıldızlar sahadan silindi ve oyundan alındı. Bütün yükü sırtlanan Mbappe bir yıldızdan fazla ışıldasa da takımının kupayı kaybetmesine mani olamadı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...