'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

EMLAK Haberleri

Konut fiyatlarındaki fahiş artış Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ederken, İstanbul Şişli'de bulunan bir daire için istenen kira sosyal medyada gündem oldu. Uzmanlar, 'alıcılar bilinçli hareket etmeli' diyor.

Konut fiyatlarındaki fahiş artış kiralara yansımaya devam ediyor. Hükümetin geçen sene getirdiği 'yüzde 25 sınırı' bir yıl daha uzatıldı ancak kiracılar ile ev sahipleri arasında çatışmalar da sürüyor. Birçok ev sahibi kirasını yüzde 100'ün üzerinde artırmak isterken, ev sahiplerinin istedikleri ücretler dudak uçuklatıyor.

ŞİŞLİ'DE BİR DAİRE 650 BİN TL

TV 100'ün haberine göre; derme çatma bodrum katlarında bile kira ücretleri 15 bin TL'ye kadar çıkarken lüks dairelerin kiraları da uçtu. Şişli'de bulunan 7 odalı bir daire için aylık 650 bin TL kira isteniyor. Başka sitelerde de benzer ilanlar yer alıyor. 4+1 daire için 390 bin TL ve 300 bin TL gibi aylık kiralar isteniyor.

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

"ALICILAR BİLİNÇLİ HAREKET ETMELİ"

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, ilan sitelerinde yer alan dairelerin yüksek kira fiyatlarını serbest piyasaya bağlıyor. Kırmızıtaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"6+1 bir daireden bahsediyoruz, Boğaz manzaralı ama ev bile değil daireden bahsediyoruz. Yani bulunduğu katta da tek değil. Aylık kirası 650 bin TL. İnternet sayfaları, mevcutta bir kontrol olmadığı için 390 Bin TL'lik daireyi ertesi gün 550 Bin TL'ye de sunabilir. Her evin bir değeri var, alıcılar bilinçli hareket ederse o fiyatlar otomatik olarak aşağı inecektir." (Kaynak: TV 100)

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...