Zincirlere üçüncü soruşturma yolda

- Güncelleme:
Zincirlere üçüncü soruşturma yolda
Ekonomi Haberleri

Türkiye’de sayıları 40 bine yaklaşan zincir marketlerle ilgili son soruşturmada nihai karar aralık ayında verilecek. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle “Belki üçüncü bir soruşturma da gelebilir” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanlığının 2023 bütçe görüşmeleri sırasında milletvekilleri, Türkiye’de sayıları 40 bine yaklaşan zincir marketlerin, küçük esnafın kepenk kapatmasına sebep olduklarını söyledi. Bakkalların, AVM ve zincir marketlerle rekabet edemez hâle geldiğini belirten milletvekilleri, ucuzluk iddiasıyla yola çıkan bu marketlerin gelinen noktada tekelleşmeye yol açtıklarına dikkat çekti.

Zincir marketlerin şehir dışına çıkarılarak, büyüklüklerine sınırlama getirilmesine yönelik talepler üzerine Ticaret Bakanı Mehmet Muş “Zincir marketlerin dünyada çalışma saatleriyle ilgili farklı ülkelerde farklı uygulamalar var. Mesela, İtalya’da pazar günleri ve resmî tatillerde kapalı olması gerekirken ABD’de herhangi bir gün ve saat kısıtlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla, farklı ülkelerin burada farklı uygulamaları söz konusu” dedi. 

ARALIKTA NİHAİ KARAR

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle de milletvekillerinin zincir marketlerle ilgili sorularına cevap verdi. Zincir marketler hakkında geçen sene açılan ilk soruşturmanın sonuçlandığını hatırlatan Küle, ikinci soruşmanın da aralık ayı içinde karara bağlanacağını belirterek “5 ve 6 Aralık’ta ikinci soruşturmanın sözlü savunmalarını yapacağız. Orada 20’ye yakın teşebbüs var. İddialarla ilgili sözlü savunmayı alacağız. Aralık ayı içinde nihai kararı vermiş olacağız. Belki üçüncü bir soruşturma da gelebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...