ZİHA filoları kuruluyor

ZİHA filoları kuruluyor

EKONOMİ Haberleri

Tarım Kredi Kooperatifleri, su ve ilaç tasarrufu sağlayıp verimliliği artıran ‘drone’ların her ilde yaygınlaştırılması için ZİHA (zirai insansız hava aracı) filoları oluşturacak.

Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, ZİHA’ların kullanımıyla hem sudan hem de ilaçtan ciddi tasarruf sağlanacağını söyledi. Verimlilik anlamında da ciddi kazanım sağlanacağını dile getiren Poyraz “15 ilde 20 farklı ürün üzerinde ZİHA’larla deneme çalışmaları yürütülüyor. Aldığımız sonuçlar sonrasında illerimizde ZİHA filolarını oluşturacağız. Ürün bazlı raporlama yapıyoruz. Maliyet olarak bu ürünler pahalı. Çiftçimizin tek başına bunu alması, ekonomik maliyet oluşturacak. Biz bunu Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kendimiz üstleneceğiz. Bakanlığımıza rapor vereceğiz. Gelen destekleme ile kooperatiflerde ZİHA filoları oluşturacağız. Vatandaşlarımız gelip bizden ilaçlama zamanı randevu alacak. Ekiplerimiz gidecek, çok kısa zamanda ilaçlamasını yapacaklar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...