Zigana Tüneli 2019'da bitecek

Zigana Tüneli 2019'da bitecek

Ekonomi Haberleri

Özellikle kış aylarında sürücülerin kâbusu olan Gümüşhane-Trabzon karayolunda yapılacak olan yeni Zigana Tüneli, 2019'da tamamlanacak.

12 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Zigana Tüneli için daha önce iptal edilen ihale gerçekleştirildi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, 12.9 kilometre uzunluğundaki tünelin Doğu Karadeniz'i, Doğu Anadolu'ya bağlayacağını, Gümüşhane ve Trabzon arasındaki keskin virajları ve tehlikeli geçişlerin yerini alarak ulaşımı güvenli hale getireceğini söyledi. Turhan, "İhalede mali teklifler alındı, değerlendirme devam ediyor. Kararın ardından da inşaat başlayacak" dedi. 14.7 kilometrelik Ovit Tüneli'nin ardından Türkiye'nin en uzun tüneli unvanını kazanacak olan Zigana Tüneli'nin maliyetinin 1 milyar lirayı bulması bekleniyor. Tünel, 90 kilometre olan güzergahı 11 kilometre kısaltarak 79 kilometreye düşürecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...