Giden yabancı yatırımcı pişmanlıkla dövünüyor

Giden yabancı yatırımcı pişmanlıkla dövünüyor

Ekonomi Haberleri

BIST Başkanı Turhan, "Şimdi seçim sonrası yeniden yatırım yapma arayışındalar" dedi

İski İstanbul Borsası başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Son dönemde uluslararası yatırımcılardan, 'Türkiye'deki yatırımlarımızla ilgili yanlış yönlendirildik' sözünü çok sık duyuyorum" dedi. Turhan, "Bir süre önce Türkiye'de yatırımcı güveninin kalmadığı, Türkiye ekonomisinin kırılgan olduğu, istikrarın bozulduğu yönünde çok sayıda haber yapıldı, iddialar dile getirildi. Bazı çevrelerin Türkiye'nin istikrarını, gelecekte vadetmiş olduğu ekonomik imkânları gölgelemek ve Türkiye'de oluşmuş bu olumlu havayı bozmak için hem yurt içinde hem de yurt dışında bazı çevreler adeta aynı merkezden idare edilircesine bir gayret içinde. Yurt içi ve dışında bazı yayın kuruluşları bu havayı pompalıyor" dedi. Gerçeğin, oluşturulmaya çalışılan havanın çok ötesinde olduğunu dile getiren Turhan, "Çok saygın ve küresel yatırımcıların yatırım kararlarını alırken takip ettikleri çok önemli bir kurum olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın seçimlere kısa bir süre kala Borsa İstanbul'a ortak olarak Türkiye'nin sermaye piyasalarının geleceğine ilgi göstermesi, bu çevrelere en güzel cevap oldu" dedi. Seçim sonrasında birçok yatırımcı kuruluşun Türkiye'de yatırım yapmayı planladığını da ifade eden Turhan, "Yılın son çeyreğinde çok ciddi doğrudan sermaye yatırımı gelmesini bekliyorum. EBRD ile protokol, aslında bunun erken işareti" dedi.
ZARARDALAR, PİŞMANLAR
Turhan, "Maalesef yurt içinde bazı çevreler, yurt dışındaki akıl hocaları, bazı basın yayın kuruluşları bu yönde çok güçlü bir kampanya yürüttüler. Reyting kuruluşlarından, finansal kuruluşlardan böyle raporlarla insanların kafalarını karıştırmaya yönelik girişimler oldu. Tabii bütün bunların arkasında da özellikle yurt dışı kaynaklı çalışmaların ve bazı malum örgütlerin da paralel devlet yapılanması isimli terör örgütünün son derece sinsi bir rol oynadığını da görüyoruz" diye konuştu. Turhan şunları söyledi: "Türkiye'de milyarlarca lira fon yöneten kuruluşlar, tahvil bono piyasasına yatırım yapmış. Sonra bir kısmı faizler yüzde 10'un üzerindeyken, ellerindeki varlıkları satmış, 2.70 TL'den döviz almış ve bugün yüzde 10'un üzerinde zararları var. Dolar faizlerinin neredeyse sıfırda gezdiği bir ortamda bunun ne kadar büyük bir kayıp olduğu anlaşılıyordur. Dolayısıyla o kadar büyük bir pişmanlık var ki..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...