Zaruret hariç taşıt alımı yok

Zaruret hariç  taşıt alımı yok

EKONOMİ Haberleri

2019’da kamuda sadece sağlık ve güvenlik alanında araç alınacak. 2 bin 309 taşıt ile, son 4 yılın en düşük taşıt alımı yapılacak

Yeni dönemde “tasarruf” parolasıyla yola çıkan Hükûmet, 2019 yılında güvenlik ve sağlık gibi önem arz eden alanlar haricinde neredeyse taşıt alımını durdurdu. Zorunlu alımlar hariç, gelecek sene hedef 2 bin 309 taşıt olarak belirlendi. Bu rakam, bir önceki ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 50 azalmaya işaret etti. Verilere göre, güvenlik için alınacak taşıt sayısı bin 281 oldu. Bu taşıtlar Millî Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına alınacak. Sağlık Bakanlığına ise alınacak araç sayısı 800 olarak planlandı. Bunların yanı sıra diğer taşıtların alınacağı kurumlar ise; Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak belirlendi.

BAKAN ALBAYRAK’IN TALİMATI
2018 yılında kamuya 4 bin 526 taşıt alımı yapılmıştı. Bu rakam 2016’da 8 bin 264, 2017’de ise 5 bin 888 olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, önceki aylarda kamuda kullanılan araçların hem sınıflarında hem de sayılarında ciddi bir tasarrufa gitmek için düğmeye basmıştı. Bu kapsamda Bakan Berat Albayrak’ın imzasıyla bütün kamu kuruluşları, bakanlıklar, belediyeler ve KİT’lerden, sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri istenmiş, buna göre araç parkı değerlendirilmişti. Bakanlık ayrıca, “Türkiye’de üretilen araçların tercih edilmesi” talimatını da vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...