Yüzüncü yılda iş dünyasında oyuncu değişikliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yüzüncü yılda iş dünyasında oyuncu değişikliği

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyasette değişim rüzgârları kendini göstermeye başladı. Kabine’ye ‘Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak isimler girdi. Ekonomi yönetimi baştan sona yenilendi. Bu dönemde sadece hükûmet değil firmalar da oyuncu değişikliğine gidiyor. Duayen isimler bir bir emekli olurken dümene firmaları geleceğe taşıyacak isimler geçiyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - 2023 yılında sadece hükûmet değil firmalar da oyuncu değişikliğine gidiyor....

VESTEL'DE HASPOLAT DÖNEMİ

Vestel’de son 10 yıl CEO’luk olmak üzere 35 yıldır görev yapan Turan Erdoğan, 1 Eylül itibarıyla emekli oluyor. Yeni dönemde CEO’luk görevini Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat üstlenecek.

Erdoğan ise Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak çalışmaya devam edecek.

AYGAZ'DA 'POYRAZ' RÜZGARI

Ekim 2015’ten bu yana Aygaz AŞ’nin genel müdürü olarak görev yapan Gökhan Tezel 14 Nisan 2023 tarihi itibarıyla emekli oldu. Aygaz Genel Müdürlüğüne ise Koç Holding’de Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Melih Poyraz atandı.

2004-2014 yılları arasında Maliye Bakanlığında hesap uzmanı olarak görev yapan Poyraz, 2014 yılında Koç Topluluğu’na katılmıştı. 

DİMES 'KURT'A EMANET

DİMES Türkiye Genel Müdürlüğüne sektörün tecrübeli isimlerinden Cem Kurt atandı. Kurt, yeni dönemde şirketin hedef ve stratejileri kapsamında DİMES Türkiye tedarik zinciri, operasyon ve ticari fonksiyonlarının yanı sıra, AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleri ile üretim iş birliklerinin yönetilmesinden ve sürdürülebilir üretim politikasının oluşturulmasından sorumlu olacak.

Yüzüncü yılda iş dünyasında oyuncu değişikliği

NESTLE'YE VİETNAM ŞAMPİYONU

Nestle Waters’ın tecrübeli isimlerinden Fausto Tazzi, Nestle Waters Türkiye’nin yeni genel müdürlüğüne getirildi. 2018 yılı itibarıyla Nestle Waters Vietnam’ın genel müdürlüğünü üstlenen Tazzi, uyguladığı stratejilerle zorlu pandemi şartlarında anlamlı bir başarı elde etti. Vietnam Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyinin de aktif bir üyesi olan deneyimli Tazzi, Nestle Vietnam’ın sürdürülebilirlik şampiyonu olmuştu.

SİBER GÜVENLİK ONDAN SORULACAK

Kaspersky, sektörün deneyimli isimlerinden İlkem Özar’ı Türkiye Genel Müdürü olarak atadı. Özar, öncelikli hedefleri arasında müşteri memnuniyetine odaklanmayı, agresif bir büyümeye imza atmayı, sektörde daha güçlü varlık ortaya koymayı, B2B portföyünde daha fazla iş ortağı edinmeyi hedefliyor. 

DENEYİMLİ İSİM PayTR’DE  

PayTR’ın yeni Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı Merve Tezel oldu. Tezel, profesyonel kariyerinin ilk 10 yılını Yapı Kredi Bankası ve Garanti Ödeme Sistemlerinde geçirdikten sonra 15 yıla yakın bir süre boyunca Visa’da görev aldı. Visa bünyesinde beş yıl boyunca Güneydoğu Avrupa Danışmanlık ekibinin liderliğini yürüten Tezel, 2012’den beri Visa Türkiye’nin genel müdürü olarak görev yapıyordu. 

DOĞANLAR'I KARAMEMİŞ UÇURACAK

Doğanlar Mobilya Grubu’nda gerçekleşen üst düzey atama ile CEO koltuğuna Mustafa Karamemiş oturdu. İsmail Doğan ise grubun yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edecek. 

2023 YILINDA GÖREVE BAŞLAYANLAR

█ Özgür Kahramanzade (OPET Petrolcülük AŞ) 
█ Nilhan Onal Gökçetekin (Hepsiburada)
█ Oğuz Uçanlar (Adel Kalemcilik) 
█ Zekâi Mehmet Tuğtan (Anadolu Sigorta)
█ Yenal Gökyıldırım (FLO)
█ Jan Ptacek (Renault Group Türkiye)
█ Bekir Engürülü (TARSİM) 
█ Faruk Kocabaş (MediaMarkt Türkiye) 
█ Evren Kutlu (Atasun Optik)
█ Baha Bülbül (BTA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...