Yerli otomobil için sıraya girecekler

Yerli otomobil için sıraya girecekler

Ekonomi Haberleri

Bakan Işık, aylık 50-100 TL'lik yakıtla kullanılacak, yerli otomobilde büyük mesafe aldıklarını, özellikle kamuda bu araç için sıra oluşacağını söyledi

Yerli elektrikli otomobil için detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli elektrikli otomobilin konfigürasyon ve mimarisinin oluştuğunu belirterek, "Menzili artırılmış yerli elektrikli otomobil projesi konseptini, kurgulanan şekilde hayata geçirirsek, araç anlamında kamunun sıraya girmesi gerekebilir" dedi. Yerli otomobilde TÜBİTAK'ın, Ar-Ge, mühendislik ve dizayn çalışmalarında ortak olduğunu, üretimin ise tamamen özel sektörde olacağını söyleyen Işık, "Kamunun, üretici şirkete sembolik seviyede güç verdiği bir yapıyı kurguladık" dedi. Günde 100 kilometreden az yol yapıp şehir içinde kalan bir insanın günlük 2-3 liralık elektrik şarjıyla aracını kullanabileceğini, bunun alık 50-100 liralık yakıta tekabül ettiğini ifade eden Işık, yerli elektrikli otomobilde gelinen mesafenin detaylarını şöyle anlattı:
"Şehir dışına çıkma noktasında da bataryayla güvenli gidilen mesafeden sonra otomobilin arkasında yer alacak jeneratör devreye girecek. Menzili artırılmış yerli elektrikli otomobil, tasarruflu olması sebebiyle piyasadan çok ciddi talep görecek. Sadece Türkiye'den değil belki Avrupa'dan bile çok ciddi talep alabilecek. Petrolü bol, benzini ucuz olan ülkelerde elektrikli otomobile ihtiyaç duyulmayabilir ama Türkiye, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler için çok büyük ihtiyaç. İçten yanmalı motor teknolojisinde Türkiye'nin rekabet şansı çok az. Bu alanda dünyada ölçek olarak çok büyümüş, maliyetler inanılmaz derecede düşmüş. Bu alanda yeni marka çıkarmak kolay değil ama yeni gelişen alan, menzili artırılmış elektrikli araçlar. Burada önümüzde 4-5 altın yılımız var. Bunu iyi değerlendirmek için yoğun çalışma başlattık. Şimdi bu çalışmaların ete kemiğe bürünme zamanı geldi."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...