Avrupa'ya 4K'yı TRT öğretti

Avrupa'ya 4K'yı TRT öğretti

Ekonomi Haberleri

ABD, Japonya ve Güney Kore'de izleyicilerle buluşan 4K yayın kalitesi TRT4K ile Türk izleyicilerle buluşuyor. Projeye Vestel'de Ar-Ge desteği verdi

Ekonomi Servisi
Dünyada çok az uygulaması bulunan 4K yayıncılık projesi Türkiye'de ilk kez TRT, Türksat ve Vestel iş birliğiyle hayata geçiyor. nbsp;Proje kapsamında Türkiye ilk kez hibrit yayıncılıkla da buluşuyor. Gelecek 2 yıl içinde izleyicilerin en az % 30'unun 4K yayınla uyumlu televizyonlar kullanmaya başlaması bekleniyor. Ar-ge ve yerli teknoloji üretimindeki gücüyle projeye dahil olan Vestel, 4K yayıncılıkla uyumlu Ultra HD 4K televizyon modellerinin yanı sıra ilk kez bu proje için 4K setüstü kutu üretti. Vestel, TRT ile iş birliği kapsamında 4K ve hibrit yayıncılığın yanı sıra görme engelli seyircilere yönelik Sesli Betimleme, işitme engelli seyircilere yönelik Görüntülü Betimleme projelerini de hayata geçirecek. Tanıtım toplantısına gönderdiği görüntülü mesajda, dünyada teknoloji ve medya alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Avrupa'da ilk olarak Türkiye ve TRT 4K yayına geçmeye hazırlanıyor. Şu anda sadece ABD, Güney Kore ve Japonya 4K yayına geçti. Bugünkü programla birlikte artık TRT'nin bir kanalı 4K yayın yapmış olacak. Bunu gerçekten çok önemli, tarihi bir an olarak görüyoruz" dedi.
2016'DA PLANLI YAYIN BAŞLIYOR
TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise konuşmasında, dünyada teknolojik gelişimin çok hızlı ve baş döndürücü bir hızla ilerlediğini söyledi. TRT'nin de gelişen teknolojik şartlara göre yayın yaptığının altını çizen Göka, "Ultra HD yayın sayesinde mevcut HD yayının 4 katı çözünürlükle saniyede 50 tam kare resim sunacağız. HD yayına kıyasla 8 kat fazla kaliteye sahip yayın sağlayacağız. Gerçeğe yakın Ultra HD yayın kalitesiyle izleyicilerimiz müthiş bir seyir keyfi ve deneyimi yaşayacak. En geç 2016'da planlı yayın akışına geçmeyi planlıyoruz" dedi. Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise, "Dijital ürünlerin üretilmesi daha çok Uzak Doğu'ya doğru kayıyor ama biz Türkiye olarak bu dijital dönüşümü kaçırmayacağız. Artık Türk halkı Avrupa'da bile olmayan 4K'yı izleme hakkına sahip olacaktır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...