1 Ocak'ta başlıyor... İşte yeni yılda hayatımıza girecek düzenlemeler

- Güncelleme:
1 Ocak'ta başlıyor... İşte yeni yılda hayatımıza girecek düzenlemeler
Ekonomi Haberleri

Yeni yıldan itibaren e-Ticaret ile ilgili düzenlemeler içeren kanun ve konaklama vergisi yürürlüğe girerken eğlence vergisi sıfırlanacak. Berber, kuaför ve güzellik salonları yılbaşından itibaren haftanın bir günü kapalı olacak

Yılbaşından itibaren vatandaşı, esnafı ve reel sektörü ilgilendiren birçok düzenleme yürürlüğe giriyor. İşte yeni yılda hayatımıza girecek yeni uygulamalar: 

> 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek önemli düzenlemelerin başında, e-Ticaret sektörünü düzenleyen Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun geliyor. 

> Yılbaşında, yüzde 2 oranında uygulanacak konaklama vergisi de yürürlüğe girecek. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmetleri konaklama vergisine tabi olacak. 

1 Ocak'ta başlıyor... İşte yeni yılda hayatımıza girecek düzenlemeler

> Kuyumcu esnafının ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için bundan böyle yetki belgesine sahip olması gerekiyor. Yetki belgesi, kuyum işletmesinin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilecek.

> Sinema, konser, spor müsabakası ve at yarışları izleyicilerinin bilet bedeliyle birlikte ödedikleri yüzde 10’luk eğlence vergisi alınmayacak.

> Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak itibarıyla başlayacak. 

> Yılbaşından itibaren, toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük bütün binaların kullandığı enerjinin en az yüzde 5’inin güneş enerjisi paneli, rüzgar enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması gerekecek.

> İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında yurt dışı fuar destekleri 1 Ocak’tan itibaren daha da etkin hâle getirilecek. 

> 2021 yılı vergi dönemleri içinde cirosu 4 milyon lira ve üstü olan gerçek ve tüzel mükelleflerin, 1 Ocak 2023’e kadar e-Defter uygulamasına geçmesi gerekiyor. 

Bu video da ilginizi çekebilir...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...