Açık Liseye geçenlere “üç seçenekli” tedbir... Türkiye Gazetesinin teklifi ilk sırada

- Güncelleme:
Açık Liseye geçenlere “üç seçenekli” tedbir... Türkiye Gazetesinin teklifi ilk sırada

Eğitim Haberleri

Üniversitelere hazırlanan öğrencilerin çalışmaya daha fazla zaman ayırmak için son sene Açık Liseye geçmeleri hem özel hem devlet okullarında boş sınıflar oluşmasına sebep oldu. Fen liselerinden bile geçişlerin olduğu Açık Liselerin mevcudunun 1 milyon 560 bini geçmesi Millî Eğitim’i tedbir almaya mecbur etti. Bakanlık, üç seçenek üzerinde duruyor. Gazetemizin gündeme getirdiği ‘Evde ders, okulda sınav’ formülü ilk sırada yer alıyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık için daha fazla zaman ayırmak amacıyla fen liselerinden bile Açık Öğretim Liselerine geçiş yapmaları Millî Eğitim Bakanlığını (MEB) harekete geçirdi. Açık Liselere kayıtlı öğrenci sayısının 1 milyon 566 bin 255’e ulaşması ve hem özel hem de devlet okullarında boş sınıfların oluşmasını masaya yatıran MEB, üç farklı çözüm üzerinde duruyor.

Gazetemizin gündeme getirdiği “ders evde, sınav okulda olsun” teklifinin ilk sırayı aldığı üç seçenekli taslak, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sunulacak. Son kararı Özer verecek. Taslakta şu seçenekler yer alıyor: 

1- Masadaki birinci sırada teklif gazetemizin gündeme getirdiği ‘ders evde, sınav okulda’ olsun önerisi. Bu seçenekte pandemi öncesi olduğu gibi Açık Lise sınavları, okullarda öğretmenler gözetiminde yapılacak. Bu yöntemle sınavda çıkan soruların Telegram gruplarında dolaşmasının önüne geçilecek. Toplu kopya çekilmesinin de  ortadan kalkması sağlanacak.

2- Üniversite sınavında alınan puanlara eklenen Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) yükseltmek için Açık Liselere yapılan geçişleri önlemek amacıyla, bu okulların sınavlarında yöneltilen sorular “biraz daha” zorlaştırılacak. 

3- Lise son sınıftaki öğrenciler istedikleri gibi Açık Liseye geçemeyecek. Açık Liselere geçişte okullardaki komisyonlar son kararı verecek. Şartların sağlanıp sağlanmadığı öğretmenlere danışılacak ve yazı istenilecek. Komisyon onayı olmadan öğrenciye tasdiknamesi verilmeyecek. 

MEB TELEGRAM'A SIZDI

Açık Öğretim Liselerinin 20 Aralık’ta sona eren ve çevrim içi (uzaktan) yapılan sınavlarında kopya çektiği ve paylaştığı belirlenen 60 bin öğrencinin nasıl yakalandığı da ortaya çıktı. MEB uzmanları, 60 bin öğrencinin sınavının iptal edilmesiyle sonuçlanan kopya işleminin sosyal medya platformu Telegram üzerinden yapıldığını belirledi. Bakanlık uzmanlarının, Telegram’a öğrenci gibi giriş yaparak soruları dağıtan isimleri tek tek tespit ettiği öğrenildi. Bunun ışığında 60 bin olarak belirlenen kopyacı sayısının daha da artabileceği bildiriliyor. 

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...