Yeni bir ortak para olabilir

Düzenleyen:
Yeni bir ortak  para olabilir

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dış ticaretin Türk lirası cinsinden yapılmasına imkân tanıyan swap (para takası) anlaşmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dış ticaretin Türk lirası cinsinden yapılmasına imkân tanıyan swap (para takası) anlaşmalarına ilişkin, ‘’Çin, İran ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeyle kendi para birimlerimizle ticaret yapıyoruz. Ciddi bir orana da ulaştı ve hızla yükseliyor. Bunun daha büyük boyuta gelmesi için merkez bankaları arasında teknik çalışmaların yapılması gerekiyor. Para birimlerinin değer kaybetmesi hâlinde karşı tarafın mağdur olmasını engelleyecek mekanizmaları kuracak rasyonel bir sistem hayata geçirilmeli” dedi. Söz konusu mekanizmalar kurulduktan sonra Türkiye’nin bütün ticaretini TL cinsinden yapma imkânının ortaya çıkacağını anlatan Canikli, “Bu sistem kurulursa, Avro Bölgesi’nden sonra dünya ticaretinde çok önemli bir ortak para kullanımı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...