Yaşam destek cihazına bağımlı olanların elektrik borcu taksitlendirilecek

Düzenleyen:
Yaşam destek cihazına bağımlı olanların elektrik borcu taksitlendirilecek

Ekonomi Haberleri

EPDK'dan yapılan açıklamada elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri özellikte yaşam destek cihazlarına bağımlı olan tüketicilerin yazılı başvurusu hâlinde borcundan dolayı elektriğinin kesilmemesi, dağıtım şebekesinde planlı ve plansız elektrik kesintiler olması halinde ise bu kişilerin doğrudan bilgilendirilmeleri yönünde düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamada elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri özellikte yaşam destek cihazlarına bağımlı olan tüketicilerin yazılı başvurusu hâlinde borcundan dolayı elektriğinin kesilmemesi, dağıtım şebekesinde planlı ve plansız elektrik kesintiler olması halinde ise bu kişilerin doğrudan bilgilendirilmeleri yönünde düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Kurumdan yapılan açıklamada şöyle denildi: Ödeme güçlüğü çekebilecek abonelikler içinde talep edilmesi halinde süresi dört ay geçmeyecek şekilde taksitlendirilebiliyor. Bu haktan yararlanmak isteyen kişiler, dağıtım şirketlerine sağlık raporunu ibraz etmeleri ve bulunduğu ikametgâhın aboneliğini bildirmeleri gerekiyor. Düzenlemede, dağıtım şirketlerine, ilgili tüketicinin sağlık raporunun sona ereceği tarihi önceden hatırlatma mükellefiyeti getirilmişti. Diğer taraftan kişi raporunu yenilemesi halinde bu haktan yararlanması devam ediyor. Ancak bu raporun 30 gün içerisinde dağıtım şirketine iletilmesi gerekiyor. Osman Çobanoğlu ANKARA
 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...