Yatırımcı turunda sıra Körfez’de

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yatırımcı turunda sıra Körfez’de

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ekonomi yönetiminin yatırımcı turu sürüyor. Bakan Şimşek, Fransa'da yaptığı konuşmada hafta başı yatırımcılarla görüşmek için Körfez ziyaretlerine devam edeceğini duyurdu.

Önceki gün Fransa’da Türkiye’nin ekonomi politikalarını anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa-Almanya Forumu’nda 70 civarında firmanın CEO-CFO’suna (üst yönetici-mali işler direktörü) Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattıklarını belirterek “Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimizle devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı, ülkemizin yeni programını anlatmak, istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir” dedi.

Öte yandan uluslararası finans kuruluşlarından Türkiye’ye kaynak transferi devam ediyor. Bakan Şimşek “Asya Altyapı Yatırım Bankası, orta vadede Türkiye’ye sağladığı 3,3 milyar avro krediye 150 milyon avro ilave etti. Dünya Bankası ise yeşil ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında önceki gün 77,8 milyon avro ve 4,95 milyon dolar ek finansman kaynağı sağladı. Uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye’deki projelere kaynak sağlaması, bu kuruluşların Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program hedeflerine duyduğu güveni gösteriyor” açıklamasını yaptı.

ERKAN’DAN 200 ŞİRKETE SUNUM

TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan da Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen ‘Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif’ başlıklı toplantıya katıldı. Erkan’ın enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptığı toplantıya, AHK Türkiye’nin 200’ü aşkın üye şirketinin temsilcisi katıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...