AK Parti teklifi sundu: ‘Kentsel dönüşüm’ Meclis’te

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
AK Parti teklifi sundu: ‘Kentsel dönüşüm’ Meclis’te

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Hükûmetin uzun süredir üzerinde çalıştığı, kentsel dönüşüm süreçlerinin düzenlenmesini içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemenin haftaya Meclis’te görüşülmeye başlayacağını söyledi. 

50+1 ŞARTI ARANACAK

Teklifle, kentsel dönüşümü hızlandırılacak adımlar atılacak. Dönüşümden geçirilecek yapılarda aranan 3’te 2’lik hisse çoğunluğunun oranı, salt çoğunluğa düşürülerek %50+1’e indirilecek.

AK Parti teklifi sundu: ‘Kentsel dönüşüm’ Meclis’te

BÜTÇEDEN PAY AYRILACAK

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurumsal yapısı da düzenleme kapsamında şekillenecek. Buna göre, kurumun ihtiyaç duyduğu gelir için bütçeden pay ayrılacak. Düzenlemeyle istinaf sürecindeki yapıların dilekçe süresi de kısaltılacak. İki farklı yargılama usulüne tabi davalar birlikte görülmemesi için ayrılacak.

YIKIMDA SÜRE 90 GÜN

Riskli yapı tespitinin engellenmesi durumunda mülki idare amirinin yazılı izniyle kolluk kuvveti marifetiyle açılacak. Riskli yapıların yıktırılması için, maliklerine 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek. Yapı, malik tarafından yıktırılmadığı takdirde idari makamlarca yıktırılacağı bildirilecek. Başkanlık tespit, tahliye ve yıktırma iş ve işlemlerini de yapabilecek.Tahliyenin engellenmesi durumunda kolluk kuvveti marifetiyle kapalı kapılar çilingirle açtırılacak. Başkanlık veya İdare tarafından yapılan veya yaptırılan riskli yapı tespit, tahliye ve yıktırma masrafları, hisseleri oranında maliklerden tahsil edilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...