Yatırım Adası ile 10 bin kişiye iş imkânı geliyor

Düzenleyen:
Yatırım Adası ile 10 bin kişiye iş imkânı geliyor
Ekonomi Haberleri

Trabzon’da 1.800 dönüme Yatırım Adası kuruluyor. Bir kısmı deniz doldurularak yapılacak adada, 10 bin kişiye istihdam alanı açılacak...

Trabzon’un Arsin ilçesi sahiline, 1800 dönüm üzerine “Doğu Karadeniz Endüstri ve Yatırım Adası” kurulacak. Milyonlarca lira yatırım yapılması planlanan yatırım adasında, yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Trabzon Valiliğinden Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına kadar kentteki tüm bileşenlerin projeyi desteklediğini belirten Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, projenin hayata geçirilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin ocak 2017’de Meclis’te görüşülmesi beklenen torba yasada olduğunu söyledi.

Arsin OSB, meslek yüksek okulu ve endüstri meslek lisesinin bulunduğu ilçede kurulacak ‘Yatırım Adası’ için proje sahasında dolgu çalışmalarının başlaması, binaların temelinin atılması planlanıyor. Yatırım Adası’nın, şu anda 5-6 bin kişinin istihdam edildiği OSB’nin 2 katı olması planlanıyor. Yatırım adasında sanayi firmalarına 100’er dönüm parsel tahsis edilmesi planlanıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...