AK Parti beyannamesinde yaşlı ve engelli vaadi: Refah artacak

- Güncelleme:
AK Parti beyannamesinde yaşlı ve engelli vaadi: Refah artacak

Ekonomi Haberleri

Yaşlı ve engelli vatandaşların eşit toplum ilkesiyle bütün imkânlardan yararlanmaları için yapılan çalışmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - AK Parti’nin 14 Mayıs seçimleri için hazırladığı beyannameye göre, engellilerin istihdamını artırmak amacıyla korumalı iş yerlerinin kapsamı genişletilecek. Engelsiz Yaşam Merkezlerinde engel türüne göre branşlaşmaya gidilecek. Okullarda, hastanelerde ve diğer devlet kurumlarında engellilere hizmet vermek için ergoterapistler istihdam edilecek. Bütün parklarda ayrı engelli lavaboları kurulacak. Altyapı problemleri engellilere uygun şekilde halledilmek üzere düzenlenecek. Engellilerin eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanması da öncelikli olacak. Görme engelli bireylere kitapları seslendirilmiş hâlde teslim edilecek. Öte yandan engellere düzenli bakan ve bunun için “Evde Bakım Yardımı” alanlar, kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınacak. 

KONUTLAR YAŞLILARA UYGUN OLACAK

Yaşlıların problemlerini bütün yönleriyle ele almak için Ulusal Yaşlılık Konseyi kurulacak. Yaşlıların birbirinden farklı birimlerden sağlık hizmeti alması yerine, geriatri hastaneleri ya da kliniklerinden hizmet almaları sağlanacak. Yaşlı girişimciliği desteklenecek ve yaşlılara özel kariyer ve rehberlik hizmetleri tasarlanacak. Çalışma hayatına devam etmek isteyen yaşlılar için esnek çalışma şartları oluşturulacak. Yaşlıların ikamet ettikleri konutun dış ve iç mekânının yaşlı ihtiyaçlarına uygun dönüşümü desteklenecek. TOKİ aracılığıyla mimari açıdan yaşlılara uygun güvenli konut projeleri yapılacak. Yaşlılara yönelik ihmal ve istismarı önlemek için özel kanuni düzenlemeler getirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...