Yabancılara ücretsiz geçiş yok

Düzenleyen:
Yabancılara ücretsiz geçiş yok

Ekonomi Haberleri

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, yabancı plakalı araçlar da artık karayollarındaki gişelerde ücret ödeyecek.

Ücret ve cezalarını ödemeyen araçların, ülkeyi terk etmelerine müsaade edilmeyecek. Yabancı plakalı araçların şu ana kadar Türkiye’nin otoyol ve köprülerini ücret ödemeden kullandığını ve bunun ciddi zarara sebep olduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yabancı plaka için de OGS ve HGS’nin zorunlu hâle geldiğini söyledi.  Kaçak geçiş yaptığı tespit edilen araçlara, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretine ilave olarak, bunun 10 katı tutarında idari para cezası verileceğini ifade eden Arslan; 15 gün içinde söz konusu ücreti ödeyenlere para cezası uygulanmayacağını bildirdi. Arslan şunları kaydetti: Söz konusu araçların, ücret ve cezalarına ilişkin tahsilat öncelikle ülke içindeki yol kenarı denetim istasyonlarında gerçekleştirilecek. Ödeme ve ceza tahsilatı gerçekleştirilemeyen ve ülkeyi terk etmek üzere sınır kapılarına gelen araçların, geçiş ücreti ve buna bağlı idari para cezalarının bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. Borç görünmesi hâlinde tahsilat gerçekleşmeden araçlara izin verilmeyecek. Yabancı araçların 5 yıllık maliyeti, 1 milyar TL’ye yaklaştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...