Wall Street’te 11 bin bankacı işini kaybetti

- Güncelleme:
Wall Street’te 11 bin bankacı işini kaybetti

Ekonomi Haberleri

Belirsizliğin ekonomik faaliyetlerde baskı oluşturması nedeniyle Wall Street’te başta satın almalar ve halka arzlar gibi sermaye piyasası faaliyetleri azalırken, ABD’nin büyük bankaları maliyetleri azaltmak için çalışanlarıyla yollarını ayırıyor.

Mart 2020’nin sonundan itibaren ABD’nin beş büyük bankası JP Morgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Citi 100 bin kişiyi işe alırken, 800 binden fazla çalışanla her zamankinden daha çok kişiyi istihdam ediyordu. Sektörde kâr ve istihdamda, 2021’de rekor bir yıl geçirilmesinden sonra, Ukrayna’daki savaş, hızla yükselen politika faiz oranları, resesyon korkusu ve Avrupa’daki enerji krizi yatırımcıları endişelendiriyor.

Bankalar, belirsizliğin ekonomik faaliyetler üzerinde baskı oluşturması nedeniyle başta yatırım bankacılarını işten çıkarırken, uzmanlar finans sektöründeki iş gücü piyasasını 2008 finansal krizinden bu yana görülen en zorlu iş piyasalarından biri olarak değerlendiriyor. Sadece büyük ABD bankalarında bu yıl 11 bin çalışanın işini kaybettiği kayıtlara geçerken, insan kaynakları uzmanları, yıl sonuna kadar ülkedeki büyük bankalarda işine son verilen çalışan sayısının 15 bine ulaşacağını tahmin ediyor. İş piyasasının şu anda 15 yıldır olmadığı kadar zor olduğunu belirten insan kaynakları uzmanlarına göre, boş pozisyonlar artık otomatik olarak doldurulmuyor. Finans kuruluşları ise teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği yeniliklerden ve verimlilik kazanımlarından faydalanabilmek için yapay zekâ uzmanları gibi önemli alanlarda hâlâ yönetici ve bankacıları işe alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...